Ingrediënten (4 personen):
* 400 gram Spaghetti
* 400 gram kipdijfilet (kleine blokjes)
* 1 ui
* 3 tenen knoflook
* 3 Maggiblokjes (vierkant, 4 gram)
* 2 theelepels gemberpoeder
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 6 eetlepels Ketjap medja (of anders manis)
* halve theelepel vijfkruidenpoeder (of peper, kaneel, zout)
* selderij
* sambal oelek (halve eetlepel)
* beetje trassi
Bereiding:
1. Kook de spaghetti volgens de verpakking (beet)gaar. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Snijd de ui, knoflook en selderij fijn, de kipfilet in kleine blokjes en zet alle andere ingrediënten alvast klaar.
2. Fruit de ui en knoflook in een scheut olie op hoog vuur. Blijf goed omscheppen, het mag niet bruin worden.
3. Voeg de kipdijfilet toe en bak een minuutje mee. Als de kip aan alle kanten gebakken is voeg je de selderij en tomatenpuree toe. Roer goed zodat de smaken goed tot elkaar komen. Bak een paar minuten.
4. Voeg vervolgens de ketjap, vijfkruidenpoeder, gemberpoeder, maggiblokjes, trassi en sambal oelek toe. Roer goed door elkaar en laat weer even een paar minuten bakken.
5. Als de ketjap flink begint te bubbelen voeg je de afkoelde spaghetti toe, draai je het vuur iets zachter en hussel je alles goed door elkaar.