Recepten

MILDE KERRIEKIP

Ingrediënten
* Kipdijfilet
* Go Tan Milde kerrie
* Kokosmelk (Koh Tai)
* Basmatirijst
* Rode Paprika
* Ui
* Champignons
* Gedroogde peterselie

Bereiding
1. Maak de rijst klaar volgens de bereidingswijze.
2. Bak de kippendijen lichtbruin (stukken van 4 cm).
3. Maak de groenten schoon en snijd ze in reepjes.
4. Voeg de groenten toe aan het vlees.
5. Voeg Go-Tan Original Wok Milde Kerrie toe.
6. Laat het geheel zachtjes gaar worden en voeg daarna de kokosmelk toe.
7. Roer de peterselie door de rijst.
8. Serveer het gerecht met de basmatirijst (en b.v. kroepoek, gebakken uitjes)

 

TAJINE KIP

Ingrediënten
• 250 gr kipreepjes of kipblokjes
• 1 wortel
• 0.5 courgette
• 1 gepelde tomaat
* handvol gewelde pruimen
• 1 el olijfolie
• peper & zout

Bereiding
1. Kruid de kip en warm de olijfolie op de tajine bodem.
2. Bak de kip aan.
3. Snij de groenten in grove stukken. Voeg dan rondom de kip de groenten toe.
4. Voeg een bodempje met water toe (eventueel met een half blokje kippenbouillon).
5. Laat alles 20 minuten garen onder het deksel. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht is.
6. Voeg de courgette toe en gaar nog een tiental minuten.
7. Prik eens in de wortel of hij zacht is.
8. Serveren met couscous.

PINDAKIP (SLOW COOKER)

Ingrediënten (plm. 4 personen):

– 500 gram kipfilet
– 1 grote ui
– 3 lente uitjes
– 6 eetlepels pindakaas (b.v. met noten)
– 5 eetlepels sweet chili saus
– 5 eetlepels ketjap manis
– 100 ml kookroom of kokosmelk
– 1 eetlepel (sesam)olie
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 à 2 theelepels zout
– 2 theelepels uienpoeder
– 2 theelepels knoflookpoeder (of 2 tenen knoflook)
– 1 theelepel zwarte peper
– 1 à 2 theelepels milde sambal
– optioneel: fijn gehakte nootjes voor de garnering.

Bereiding:
* alle ingrediënten gaan in de slowcooker. Zet hem aan voor plm. 4 uur op low.

Serveren met bijvoorbeeld sperziebonen en rijst.

KLEIKLOETEN

Kleikloeten of kleikoek is een oud Twents soort gebak. Kleikloeten wordt gebakken in een matig warme oven, eigenlijk is drogen een beter woord dan bakken.

Let op, kleikloeten rijst niet!

Ingrediënten:
– 400 gram boter
– 500 gram bloem
– 400 gram basterdsuiker
– 1 eetlepel kaneel
– 1 ei

Bereiding:
* Roer de boter zacht in een kom.
* Zeef de bloem boven de kom en voeg het ei, de kaneel en de basterdsuiker toe.
* Kneed alles tot een mooi stevig deeg.
* Doe het deeg in een niet beboterde tulbandvorm en druk het deeg goed aan.
* Zet de tulbandvorm onder in een voorverwarmde oven (150 graden).
* Laat de kleikloeten in 2 uur gaar worden.