Ingrediënten: (3 personen)
– 12 cannelloni pijpjes
– 300 gr gehakt
– 3 geroosterde paprika’s uit pot
– 100 gr ricotta
– 1 ei
– 1.5 eetlepels paneermeel
– peper en zout
– 375 gr passata (tomatensaus)
– 50 gr geraspte mozzarella
Bereiding:
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in kleine stukjes. Schep deze samen met de ricotta, ei, paneermeel, peper en zout door het gehakt.
3. Vul de cannelloni pijpjes met het rauwe gehaktmengsel. Dit kan met een klein koffielepeltje of door het gehaktmengsel in een boterhammenzakje te doen en een punt hier van af te knippen en deze als een spuitzak laten fungeren.
4. Verdeel ongeveer de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
5. Leg de gevulde cannelloni pijpjes hier in en leg ze net niet helemaal tegen elkaar aan zodat er ook nog een beetje saus tussen de pijpjes kan komen.
6. Verdeel de rest van de tomatensaus over de cannelloni pijpjes en bestrooi met de geraspte mozzarella kaas.
7. Bak de cannelloni in ongeveer 35 min gaar.