Kip-aardappelen traybake

Ingrediënten (4 personen):
– 1 kg aardappelen
– 30 ml olijfolie
– zout, peper
– kleine theelepel knoflookpoeder
– theelepel paprikapoeder
– eetlepel gedroogde peterselie

– 2x kipfilet
– ui
– 2 teentjes knoflook
– rode en groene paprika
– tomaat
– 300 ml tomatenpuree
– geraspte kaas

Bereiding:
1. de aardappels in ronde schijven snijden (niet te dun)
2. in de traybake 30 ml olijfolie, aardappelschijven, zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, gedroogde peterselie
3. alles goed mengen
4. 30 minuten in de oven op 200 graden

5. 2 kipfilets in stukjes snijden
6. fruit de ui en twee teentjes knoflook een paar minuten in olijfolie
7 . rode en groene paprika in reepjes snijden en daarna halveren
8. stukjes paprika bij de ui doen, beetje zout erbij
9. afdekken en 10 minuten op laag vuur

10. na 10 minuten de kip toevoegen, op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder
11. tomaat in stukken snijden en toevoegen
12. 300 ml tomatenpuree toevoegen
13. afdekken en 10 minuten op middelhoog vuur
14. als de saus voldoende is ingedikt over de aardappelen gieten
15. over het mengsel 60 gram geraspte kaas
16. 15 minuten in de oven op 220 graden