Lekkerbek traybake

L

Ingrediënten (4 personen):
– 1 kg verse krieltjes
– 1 courgette
– 500 g cherrytomaatjes
– 4 tenen knoflook
– 4 Iglo lekkerbekjes
– 30 g platte peterselie
– 100 milliliter olijfolie + extra om in te bakken
– ½ citroen
– zout

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bak de krieltjes 30 minuten.
2: Snijd de courgette in halve maantjes en meng deze met olijfolie en zout. Plet de knoflook met de zijkant van je mes, de schil kun je laten zitten.
3: Haal de krieltjes na 30 minuten even uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen. Sla ze vervolgens plat en besprenkel ze met olijfolie en zout. Vergeet ze niet even om te draaien!
4: Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C.
5: Doe de courgette en de tomaatjes bij de krieltjes op de bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en zout en leg de tenen knoflook ertussen.
6: Leg de lekkerbekjes tot slot ook op de bakplaat erbij en bak het geheel nog 25 minuten in de oven.
7: Hak intussen de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn. Doe met de olijfolie en een snuf zout in de beker van een staafmixer en pureer.
8: Rasp de citroen en knijp het sap uit boven de olie. Proef en breng eventueel nog op smaak met een klein beetje zout.
9: Haal de bakplaat uit de oven en verdeel alle ingrediënten over 4 borden. Schep de peterselie-olie over de groente en aardappels en serveer.

Categoriën