Nasi met kip en kool

Ingrediënten 4 personen:
• 500 gram afgekoelde gekookte rijst
• 2 eetlepels olie
• 1 ui, gesnipperd
• 2 knoflookteentjes, fijngehakt
• 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
• 1 afgestreken theelepel ketoembar
• 1 afgestreken theelepel djinten
• 3 eetlepels ketjap manis
• 1 eetlepel zoute ketjap
• 1 Chinese kool, fijngesneden
• zout en peper naar smaak

Bereiding:
1. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
2. Bak de ui en knoflook glazig.
3. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.
4. Voeg de ketoembar, djinten, ketjap manis en zoute ketjap toe en roer goed door.
5. Bak de fijngesneden kool mee totdat die beetgaar is.
6. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar.
7. Breng op smaak met zout en peper.

Eventueel serveren met een gebakken ei, wat tafelzuur en sambal.